carinthia-convention-bureau
Photo: Tina Ramujkić

Paviljon Jurček na Gospodarskem razstavišču se je spremenil v inovativni prostor za kulinarični dogodek, kjer so se ustvarila nova poznanstva in poslovni dogovori.


Kongresni urad Avstrijske Koroške je, v sodelovanju z agencijo Toleranca Marketing, pripravil dogodek za izbrane organizatorje dogodkov iz Slovenije, prvič v obliki kulinaričnega povezovanja ekip. Več kot 20 slovenskih organizatorjev dogodkov organizatorji iz agencij in podjetij, kot tudi 9 predstavnikov kongresnih ponudnikov iz Koroške se je zbralo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Po pregledu in kratki predstavitvi Koroških kongresnih ponudnikov se je dogodek nadaljeval v obliki kuharskega izziva, ki sta ga vodila Thomas Gruber iz Koroške in Igor Jagodic iz Slovenije.

carinthia-convention-bureau

Glavna značilnost “Gasthaus von Thomas Gruber« ob Vrbskem jezeru je regionalna kuhinja, kjer se srečajo različne kulture in pristne jedi iz Slovenije, Italije in Koroške. Okušanje hrane in pijače skupaj postane nepogrešljiv dejavnik izkušnje. Thomas Gruber ne sledi kulinaričnem »mainstreamu«, tako da boste namesto velikih kulinaričnih menijev tam našli jedi s srcem in razumom.

Svoje kulinarično znanje in izkušnje je pridobil s številnimi leti v najbolj prestižnih restavracijah in hotelih v ZDA, Franciji, Italiji in Avstriji. Leta 2013 je odprl svojo restavracijo “Gasthaus von Thomas Gruber”

carinthia-convention-bureau

Igor Jagodic pripravlja avtohtone, ampak tradicionalne lokalne ljubljanske jedi v novih preoblekah za tuje in domače gostov vse od leta 2012 v restavraciji Strelec, ki se nahaja na Ljubljanskem gradu. Združuje osnove moderne francoske kuhinje z igrivimi barvami, lokalnimi sestavinami in mešanjem okusov. Radovednost ga je vodila v tujino, od Francije, Nemčije, do danskega Kopenhagna in znamenite restavracije Noma. Ponaša se s številnimi kulinaričnimi priznanji iz tekmovanj, kjer je sodeloval kot član kuharske ekipe slovenske reprezentance. Restavracija Strelec je pod njegovim vodstvom že drugo leto zapored zmagala na izboru najboljših ljubljanskih restavracij in pridobila nagrado “Ljubljana quality”.

Kongresni urad Avstrijske Koroške združuje več kot 60 članov. Pri tokratnem dogodku so se v Ljubljani predstavili njihovi člani: Carinthia Convention, Klagenfurt am Wörthersee, Seepark Hotel, Casino Velden, Seehotel Europa, Convention Bureau Villach, Holiday Inn & Congress Center Villach, Falkensteiner Carinzia in Steiermark Convention kot partnerska destinacija.

“Obstaja veliko možnosti za sodelovanje v regiji Alpe Adria in ti dogodki so korak naprej k boljšemu sodelovanju. Hkrati pa kažejo tudi pozitivno razmišljanje in pogled na dogodke, ki imajo bolj sproščen način za spodbujanje mreženja med udeleženci, “je dejal Andreas Grissler, direktor Kongresnega urada Avstrijske Koroške.

Za vse vas, ki ste zamudili dogodek, smo objavili recepte za jedi, ki so bile pripravljene na omenjenem dogodku v Ljubljani.

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.