kino_ptuj
Photo: Albin Bezjak Photography

NAJSTAREJŠE KINO PRIZORIŠČE V SLOVENIJI

Mestni kino Ptuj ima dolgo zgodovino in s svojimi več kot 125 leti velja za najstarejše aktivno kino prizorišče v Sloveniji. Kljub sodobni tehnični opremi je velika dvorana obdržala svojo romantično retro podobo, domačna mala dvorana pa z naslanjači deluje kot udobna dnevna soba. Ptujski kino je eden od pobudnikov in gonilnih členov Art kino mreže, ki povezuje slovenske prikazovalce kakovostnega in umetniškega filma.

kino_ptuj
Photo: Albin Bezjak Photography

Kino je v polnem pogonu vsak dan po 15.00 uri in privablja številne domačine in tudi publiko iz širše regije. Dopoldne pa ga lahko rezervirate za vaš dogodek s posebnim nostalgičnim pridihom. Poslovni dogodek s filmsko projekcijo je lahko odlična ideja, sploh ker gre za najstarejši kino v Sloveniji. Upravljalci kina vam lahko organizirajo filmsko čajanko, pogovor ob filmu, pogledate si lahko, kako je Ptuj izgledal kot prizorišče številnih filmov. Ali ste vedeli, da je Ptuj z okolico prizorišče mnogih filmov in da iz teh krajev prihajajo številni filmski ustvarjalci?

kino_ptuj
Photo: Albin Bezjak Photography

In kot pravijo upravljalci kina: “Čeprav popularne uspešnice ostajajo del programa ptujskega kina, se lahko pri nas na lastne oči prepričate, da odličnih filmov ne snemajo (samo) v Hollywoodu”. Mestni kino Ptuj najdete v slikovitem starem mestnem jedru Ptuja, na Cvetkovem trgu 1, velika dvorana sprejme 163 gostov, mala pa 30.

KONTAKT

Mestni kino Ptuj
Cvetkov trg 1
Ptuj, Slovenija

T: +386 (0)31 399-500
E: nina.milosic@cid.si
W: www.kinoptuj.si

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.