glass_factory_ptuj
Photo: TIC Ptuj

revitalizacija zgodovinskega dela ptuja

Stara steklarna v najstarejšem slovenskem mestu je bila nedavno prenovljena in ponovno odprta kot mladinski kulturni center. S projektom se bo središče Ptuja ponovno vzpostavilo kot regionalno središče inovacij. Prenovo, ocenjeno na 4,9 milijona EUR, so pohvalili organizatorji dogodkov, ki se veselijo, da bodo svoje dogodke gostili na novem prizorišču z industrijsko zgodovino.

glass_factory_ptuj
Photo: TIC Ptuj

Ob slovesnem odprtju prenovljene steklarne so svoja dela in vizije širši javnosti predstavili folklorniki, glasbeniki, likovniki, fotografi in drugi avtorji, ki bodo v tem prostoru našli nov ustvarjalni prostor.

“Stara steklarna je izjemnega pomena za mesto Ptuj in ljudi, ki v njej živimo in ustvarjamo. S prenovljenim objektom Ptuj dobiva novo mladinsko in kulturno središče, z ureditvijo tega dela mesta pa smo ozaljšali urbane površine v starem mestnem jedru in ga naredili privlačnejšega za prebivalce in obiskovalce Ptuja,” so zapisali na občini.

glass_factory_ptuj
Photo: TIC Ptuj

Prenova zgodovinskega mestnega jedra

Oživitev stare tovarne je pripomogla k revitalizaciji mestnega jedra Ptuja. V sklopu prenove so bile v celoti prenovljene javne površine in zasajena nova drevesa.

Namen prenove in revitalizacije je bil ohraniti urbano industrijsko dediščino in zagotoviti še večjo povezanost z obstoječo kulturno in festivalsko dejavnostjo. Območje je že od nekdaj prostor ustvarjalnosti in generator idej, kjer lahko bodoči ustvarjalci pilijo svoje veščine. Organizatorji dogodkov lahko sedaj gostijo svoje dogodke za 150 gostov na edinstvenem prizorišču v najstarejšem slovenskem mestu.

glass_factory_ptuj
Photo: TIC Ptuj

KONTAKT

TIC Ptuj
Mestni trg 4
Ptuj, Slovenija

T: +386 (0)2 779 60 11
E: info@visitptuj.eu
W: www.visitptuj.eu

Join our newsletter!

Subscribe to our newsletter and stay up-to-date with the latest updates from Kongres Magazine.